Kenelle hierojakoulutus sopii?

Hierojakoulutus eri elämäntilanteissa

Kaikki koulutuslinjamme valmentavat opiskelijoita Koulutetun hierojan ammattiin. Hierojakoulutusta käydään hyvin erilaisista lähtökohdista. Yhdelle tähtäimessä on kokopäiväinen hierojan ammatti, toiselle koulutus toimii ponnahduslautana syventäviin opintoihin korkeakouluissa. Hieronnan ammattitutkintoa voi hyödyntää moniin tarkoitusperiin ja useissa eri elämäntilanteissa.

Hierojan ammattiin aikovalle

Vuoden kestävä peruskoulutus tarjoaa monipuoliset eväät hierojan ammatista kiinnostuneelle. Koulutuksen päätyttyä opiskelijalla on erinomaiset perusedellytykset ammatinharjoittamiseen.

Näyttökokeet hyväksytysti suorittanut opiskelija on oikeutettu käyttämään nimikesuojattua ammattinimikettä: Koulutettu hieroja. Koulutettu hieroja ei maksa arvonlisäveroa hoitomaksuistaan.

Uudelleen kouluttautuvalle

Uutta potkua työelämään! Uudelleen kouluttautumista harkitseva voi suorittaa koulutuksen joko viikonloppuopintoina tai kokopäiväopiskeluna esimerkiksi vuorotteluvapaalla. Koulutuksen jälkeen hierojan ammattia voi lähteä harjoittamaan oman toiminnan ohella (OTO) ja halutessaan siirtyä toimimaan kokopäiväisenä hierojana.

Fysioterapeutiksi tähtäävälle  vain  Suomen Hierojakoulut oy:ssä

Suomen Hierojakoulut oy:n kaikissa kouluissa on mahdollista suorittaa myös fysioterapian opintoja hierojakoulutuksen ohessa.  Tämä mahdollisuus avautuu ensimmäisen kerran syksyllä 2019 alkavilla kursseilla. 

Opinnot suoritetaan Jyväskylän ammattikorkeakouluun. joten ne hyväksytään kaikissa Fysiterapiaopintoja järjestävissä ammattikorkeakouluissa Suomessa.

Tämä mahdollisuus on tullut Suomen Hierojakoulut Oy:n kouluille heidän  opettajiensa korkean koulutustason ansiosta.

Ylioppilaalle tai ammattiin valmistuneelle

Hierojakoulutus on hyvä vaihtoehto välivuotta suunnittelevalle ylioppilaalle, joka haluaa itselleen ensimmäisen ammatin.

Koulutus sopii erinomaisesti lisäammatiksi ammattikoulun käyneelle esim. lähihoitajalle tai jalkahoitajalle.

Urheilijalle tai urheiluvalmentajaksi aikovalle

Kehon fysiologian ja anatomian ymmärtäminen luovat menestymisen edellytyksiä niin urheilijalle kuin urheiluvalmentajaksi aikovallekin. Hierojakoulutuksen myötä urheilijat ja valmentajat voivat saavuttaa parempia ammatillisia ja urheilullisia suorituksia. Koulutus on hyvä pohja myöhemmin tapahtuvaan liikunta-alan koulutukseen.

Edellytykset hierojan ammatissa menestymiseen

Hierojan ammattia voi toteuttaa joko itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa erilaisissa terveys- ja liikunta-alan sekä vapaa-ajan organisaatioissa. Työtä tehdään vaihtelevissa työympäristöissä; aina liikuntakeskuksista yksityisiin koteihin. Hierojat työskentelevät terveiden ja sairaiden, enimmäkseen aikuisten ihmisten parissa. Nuoria kohdataan esimerkiksi valmennusryhmissä, joissa hierojat toimivat lihashuoltotehtävissä. Itsenäinen työ vaatii hierojalta eettisesti kestävän yrittäjyyden omaksumista.

Hieroja on välittömässä kosketuksessa asiakkaan kanssa, jolloin työn luonteessa painottuu vastuullinen vuorovaikutus ja kommunikaatiotaitojen hallinta. Hän toimii myös työnsä asiantuntijana erilaisissa terveys- ja liikunta-alan työryhmissä. Hierojan työssä menestymiseen auttaa halu ja kiinnostus jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen ja osaamisen laajentamiseen.

 

Uutiset

Etsimme Espoon, Porvoon ja Kotkan Hierojakouluillemme koulutettuja hierojia, fysioterapeutteja, osteopaatteja tai naprapaatteja ammatinharjoittajiksi 1.8.19 alkaen! Vuokra on provisioperusteinen.
Täytämme paikat heti sopivien hakijoiden löydyttyä.
Lisätiedot (15.7.19 alkaen) ja vapaamuotoiset hakemukset:
Heli Onikki
Koulun johtaja
Erottajan, Porvoon ja Kotkan Hierojakoulut
heli.onikki@suomenhierojakoulut.fi
p. 050 4010 296

Uutiset

Onko tavoitteesi opiskella fysioterapeutiksi?
Suomen Hierojakoulut Oy:n hierojakouluissa on ensi lukuvuonna mahdollista opiskella Jyväskylän ammattikorkeakoulun fysioterapeutin tutkinto-ohjelmaan kuuluvia opintojaksoja.

Uutiset

Suomen Hierojakoulut Oy ja Trainer4You tarjoavat yhteistyössä koulutusta, jonka tavoitteena on hierojaopiskelijoiden valmennusosaamisen kehittäminen. Suomen Hierojakoulujen opiskelijoilla onkin ollut vuodesta 2017 saakka mahdollisuus opiskella hierojakoulutuksen ja urheiluhierojaopintojen rinnalla myös Trainer4Youn toteuttama Kuntosalivalmentajakoulutus.  Miksi hierojaopiskelijan kannattaa opiskella myös Kuntosalivalmentajaksi ja mitä hierojan asiakas hyötyy kuntosalivalmentajan pätevyydestä?

Uutiset

Suomen Hierojakoulut laajentaa Porvooseen ja Kotkaan sekä toimintaansa Jyväskylässä.

Uutiset

Opiskelijamme lähtevät joululomille tulevana perjantaina ja palaavat jälleen 07.01, hieronta-aikoja heille voi toki varata jo nyt. Ammattilaisemme ja valmistuneet hierojamme palvelevat asiakkaitamme jouluun saakka, välipäivinä sekä vuoden alusta alkaen. Lue lisää!

Uutiset

Tension Point ja Suomen Hierojakoulut järjestävät keväällä 2018 hieronnan ammattilaisille suunnatun syventävän manuaalisen terapian kurssin.
Manuaalisen terapian jatkokoulutus on tarkoitettu hieronnan ammattilaisille, jotka haluavat kehittää diagnostista ajatteluaan ja saavuttaa parempia hoitotuloksia.
Kurssi sisältää kaksi kahdeksan tunnin mittaista päivää ja suoritetaan yhden viikonlopun aikana. Opetus tapahtuu Suomen Hierojakoulujen tiloissa Espoon Isossa Omenassa. Kurssi järjestetään 21.- 22.4.2018.