Hieronnan tutkinto tukee fysioterapiaopintoja

Fysioterapia on suosittu koulutusala. Koulutuspaikkoja on paljon, mutta niin on hakijoitakin ja opiskelemaan pääsy on vaikeaa. Moni koulutukseen hakija tekeekin Hieronnan ammattitutkinnon fysioterapiakoulutuksen pohjaksi.

Hierojakoulutukseen kuuluvat anatomian ja fysiologian perusteet, jotka auttavat hakijaa niin pääsykokeessa kuin fysioterapian opintojen aikana.

Hierojakoulun kautta fysioterapiaa lukevilla opiskelijoilla on varsin hyvät pohjatiedot fysioterapian keskeisistä aiheista. Lisäksi hierojilla on hyvä teoreettinen ja käytännön kokemus ihmiskehosta.

Anatomia ja fysiologia keskiössä myös fysioterapiaopinnoissa

Fysioterapiakoulutus on erilaista eri koulutusyksiköissä, mutta fysioterapian perusteet kuten anatomia, liike- ja käsittelyhoidot sekä TULE- vaivat ovat kaikissa fysioterapiaa opettavissa yksiköissä yhteisesti opeteltavia perusasioita. Ne ovat perusasioita myös hierojakoulutuksessa.

Fysioterapian pääsykokeet ovat kaksiportaiset. Ensin on kirjalliset kokeet ja sen jälkeen niistä selvinneille kukin fysioterapian oppilaitos pitää omanlaisensa valintakokeen. Opiskelijavalinnoissa arvostetaan hierojakoulutusta. Tutkintojen opetussisällöt ovat osittain päällekkäiset ja näin ollen ne tukevat vahvasti toisiaan.

Fysioterapeutteja opettajina ja sparraajina

Moni koulumme käynyt oppilas on tähdännyt urallaan fysioterapeutiksi. Hierojakoulutus onkin mainio vaihtoehto opintorikkaaksi välivuodeksi ja valmentavana koulutuksena korkeakouluopinnoille.

Kaikissa kouluissamme toimii fysioterapeutteja opettajina ja ammatinharjoittajina. Henkilökuntamme auttaa ja valmentaa mielellään opiskelijoita, joiden tavoitteena on päästä opiskelemaan fysioterapiaa!

Lue entisen opiskelijamme ja nykyisen fysioterapeutin, Mirkan, uratarina täältä.