Viikonloppuopinnot – opiskelu työn ohessa

Hierojaksi viikonloppuopintoina

Hierojatutkinnon voi suorittaa myös reilun vuoden kestävinä viikonloppuopintoina (kesto n. 11 kk). Viikonloppuryhmän lähijaksot keskittyvät pe-su väliselle ajalle ja opiskelu on huomattavasti päiväopintoja itsenäisempää. Tiiviimmästä opiskelutahdista huolimatta tutkintovaatimukset ovat samat kuin Päiväryhmässä suoritettavissa opinnoissa. Viikonloppuryhmän opiskelijoilta puuttuvat täydentävät kurssit ja asiakasharjoittelun osuutta on vähemmän kuin Päiväryhmän opiskelijoilla. Huomioithan että viikonloppuryhmässä opiskelevien itsenäinen opiskelu korostuu huomattavasti!

Koulu varaa oikeuden kesken lukuvuotta tapahtuviin opetussuunnitelman muutoksiin. Mahdolliset muutokset tehdään kuitenkin aina siten, että näyttötutkinnon vaatimukset opetuksen suhteen tulevat täytettyä.

Teoriatunnit ja asiakasharjoittelu viikonloppuryhmässä

Lähiopetusjaksot pidetään pääsääntöisesti kaksi kertaa kuukaudessa perjantai-iltaisin (klo 16-20), lauantaisin ja sunnuntaisin (klo 9-17). Lähiopetusjaksot suoritetaan koulun hierontaklinikalla. Opetusjaksot kattavat niin teoriaopetuksen kuin asiakasharjoittelunkin.

Hierontaharjoitukset pitävät sisällään kokonaisvaltaista työssäoppimista hierontaklinikan arjesta. Asiakasharjoittelun lisäksi opiskelijoille kuuluu kokonaisuudessaan hierontaklinikan huolto- ja vastaanottopalvelu, jotka ovat osa näyttötutkintovaatimuksia. Asiakasharjoittelussa on läsnäolopakko.

Tutkinto suoritetaan hyväksytyillä näytöillä

Kurssiin kuuluu neljä näyttöä, joista ensimmäinen sijoittuu kurssin puoliväliin ja loput kolme kurssin loppuun.

Näyttöihin pääsee, kun opiskelija on ollut läsnä vaaditun ajan, suorittanut hänelle annetut tehtävät ja läpäissyt koulussa pidetyt esikokeet. Opiskelijasta tulee Koulutettu hieroja, kun hän suorittaa hyväksytysti kaikki tutkinnon osat. Tutkinnon jälkeen opiskelija liitetään terveydenhuollon ammattirekisteriin. Koulutetun hierojan ei tarvitse maksaa ALV:a hoitomaksuistaan harjoittaessaan hierojan ammattia.

Opiskelumateriaali

Kurssilla käytetään pääsääntöisesti Suomen Hierojakoulujen omia anatomian teoria-, harjoituskirjoja ja monisteita. Käytössämme on myös anatomian applikaatio sekä kattava digitaalinen opiskeluympäristö. Lisäksi koululla on useita luurankoja käytännön opetuksen tueksi ja kattava käsikirjasto. Kirjastosta löytyy monipuolisesti tietoa ammatillista kehitystä varten.

Kurssiaikataulut, lukukausimaksujen käytännöt ja aikataulut

Seuraava viikonloppuryhmä käynnistyy elokuun alussa 2018. 

Kurssin ensimmäisellä tapaamiskerralla läpikäydään yhteiset käytännön kysymykset ja lähijaksojen viikonvaihteet.

Lukukausimaksu klassisen hieronnan opinnoille viikonloppuryhmissä on kaikissa Suomen Hierojakoulujen toimipisteissä 2400€ (sis.alv). Se maksetaan siten, että paikan varaamisen yhteydessä maksetaan varausmaksu (500€). Toinen erä heti kurssin alettua ja kolmas erä maksetaan kuukauden päästä kurssin alkamisesta.

Jokainen opiskelija maksaa koulun alussa materiaalimaksun (200 €). Siihen sisältyvät anatomian oppi- ja työkirja sekä kaikki vuoden aikana tarvittavat opetusmonisteet ja tunnukset sähköiseen opetusalustaan (MOODLE).

Opiskelupaikan varausmaksua ei palauteta.

Kurssipaikan vastaanottanut vapautuu lopun kurssimaksun maksamisesta, mikäli hän keskeyttää heti ensimmäisen viikonvaihteen jälkeen. Jos hän jatkaa, niin hän sitoutuu koko kurssimaksuun.

Viikonloppuryhmän oppisisällöt

Viikonloppuryhmän oppisisällöt ovat pääsääntöisesti samat kuin päiväkurssilaisilla. Viikonloppu -opintoja tekeviltä opiskelijoilta jää pois jäsenkorjaustekniikat sekä kinesioteippaus. Opiskelijalla on paikkakunnasta riippuen mahdollista suorittaa myös urheiluhieronta -linja sekä Kuntosalivalmentajan kurssi. Huom! Nämä teettävät enemmän työtä ja vaikuttavat myös kurssimaksun suuruuteen. Tiedustele näistä vaihtoehdoista haastattelussa.

Lue lisää hierojan ammattitutkinnon yleisistä opintovaatimuksista.

Hakeminen

Haku viikonloppu -opintoina suoritettavaan hierojakoulutukseen tehdään hakulomakkeella. Kaikki hakijat haastatellaan.

Kouluun pääsyvaatimuksena on suoritettu peruskoulu, hyvä fyysinen ja henkinen terveys, joka ei ole esteenä ammatissa toimimiselle. Hierojalla tulee olla nuhteeton tausta.

Edellytämme kaikilta hakijoilta motivoitunutta asennetta opintoja kohtaan, asiakaspalveluhenkisyyttä, sitoutumista vuoden kestäviin opintoihin ja aitoa mielenkiintoa hoitotyötä kohtaan.

Kurssille valituille ilmoitetaan hyväksytystä opiskelupaikasta haastattelun jälkeisinä viikkoina.

Uusi viikonloppuryhmä alkaa elokuun alussa 2018 ja koulutus päättyy heinäkuussa 2019.

Hakeminen koulutukseen tapahtuu täyttämällä sähköinen hakulomake. Suljemme haun, kun ryhmä on saatu täyteen – toimi siis nopeasti!