Monimuoto-opiskelu – opiskele työn ohessa

Hierojaksi viikonloppuopintoina

Hierojakoulutuksen voi suorittaa myös reilun vuoden kestävinä viikonloppuopintoina (kesto n. 11 kk). Viikonloppuryhmän lähijaksot keskittyvät pe-su väliselle ajalle ja opiskelu on huomattavasti päiväopintoja itsenäisempää. Tiiviimmästä opiskelutahdista huolimatta sisältövaatimukset ovat samat kuin päiväryhmässä suoritettavissa opinnoissa. Viikonloppuryhmän opiskelijoilta puuttuvat täydentävät kurssit ja asiakasharjoittelun osuutta on vähemmän kuin päiväryhmän opiskelijoilla. Huomioithan, että viikonloppuryhmässä opiskelevien itsenäinen opiskelu korostuu huomattavasti!

Koulu varaa oikeuden kesken lukuvuotta tapahtuviin opetussuunnitelman muutoksiin. Mahdolliset muutokset tehdään kuitenkin aina siten, että hierojan ammattitaidolle asetetut vaatimukset opetuksen suhteen tulevat täytettyä.

Teoriatunnit ja asiakasharjoittelu viikonloppuryhmässä

Lähiopetusjaksot pidetään pääsääntöisesti kaksi kertaa kuukaudessa perjantai-iltaisin (klo 16-20), lauantaisin ja sunnuntaisin (klo 9-17). Lähiopetusjaksot suoritetaan koulun hierontaklinikalla. Opetusjaksot kattavat niin teoriaopetuksen kuin asiakasharjoittelunkin.

Hierontaharjoitukset pitävät sisällään kokonaisvaltaista työssäoppimista hierontaklinikan arjesta. Asiakasharjoittelun lisäksi opiskelijoille kuuluu kokonaisuudessaan hierontaklinikan huolto- ja vastaanottopalvelu, jotka kuuluvat koulun asettamiin vaatimuksiin. Asiakasharjoittelussa on läsnäolopakko.

Näyttökokeet

Lukuvuoden aikana opiskelija ohjataan neljään näyttökokeeseen, joista ensimmäinen sijoittuu kurssin puoliväliin ja loput kolme lukuvuoden loppuun. Opiskelija ohjataan näyttöihin, kun tämä on ollut läsnä vaaditun ajan, suorittanut hänelle annetut tehtävät ja läpäissyt koulussa pidetyt esikokeet.

Hyväksytysti opinnot suorittanut opiskelija saa opintojensa päätteeksi Suomen Hierojakoulujen koulutustodistuksen ja on varustettu kiitettävällä käytännön työkokemuksella. Opiskelijasta tulee Koulutettu hieroja, kun hän suorittaa hyväksytysti kaikki näyttökokeet. Tutkinnon suorittamisen jälkeen opiskelija liitetään terveydenhuollon ammattirekisteriin. Koulutetun hierojan ei tarvitse maksaa ALV:a hoitomaksuistaan harjoittaessaan hierojan ammattia.

Opiskelumateriaali

Opiskelussa käytetään pääsääntöisesti Suomen Hierojakoulujen omia opetusmateriaaleja. Käytössämme on myös anatomian applikaatio sekä kattava digitaalinen opiskeluympäristö. Lisäksi koululla on useita luurankoja käytännön opetuksen tueksi ja kattava käsikirjasto. Kirjastosta löytyy monipuolisesti tietoa ammatillista kehitystä varten.

Viikonloppuryhmän oppisisällöt

Viikonloppuryhmän oppisisällöt ovat pääsääntöisesti samat kuin päiväkurssilaisilla. Opiskelijalla on mahdollista suorittaa koulumme tarjoamia lisäkoulutuksia opintojen ohessa. Huom! Nämä teettävät enemmän työtä ja vaikuttavat myös kurssimaksun suuruuteen. Tiedustele näistä vaihtoehdoista haastattelussa.

Lue lisää hierojakoulutuksen opetussisällöistä ja laajuudesta

Hakeminen

Haku viikonloppuopintoina suoritettavaan hierojakoulutukseen tehdään hakulomakkeella. Kaikki hakijat haastatellaan.

Kouluun pääsyvaatimuksena on suoritettu peruskoulu, hyvä fyysinen ja henkinen terveys, joka ei ole esteenä ammatissa toimimiselle. Hierojalla tulee olla nuhteeton tausta. Edellytämme kaikilta hakijoilta motivoitunutta asennetta opintoja kohtaan, asiakaspalveluhenkisyyttä, sitoutumista vuoden kestäviin opintoihin ja aitoa mielenkiintoa hoitotyötä kohtaan.

Kurssille valituille ilmoitetaan hyväksytystä opiskelupaikasta haastattelun jälkeisinä viikkoina.