Hierontaan valmistautuminen ja jälkihoito

Tullessasi ensimmäistä kertaa hierontaan kannattaa saapua paikalle 15 minuuttia ennen hieronta-ajan alkua. Näin ehdit täyttää asiakastietokortin, jossa kartoitetaan erilaisia kipupisteitä ja ongelmakohtia. Tämä auttaa hierojaa työssään.

Ensimmäisellä hierontakerralla kannattaa aloittaa kevyesti. Jos lihaksisto on tottumaton hierontaan, se voi ensimmäisellä kerralla hieman kipeytyä. Lihasarkuus häviää parissa päivässä. Ilmoitathan hierojalle, jos olet herkkä saamaan mustelmia. Tällöin hieroja ymmärtää soveltaa hieronnan voimakkuutta tilanteen ja kohteen mukaan.

Hierontaa ei voida tehdä, jos asiakas on päihtynyt alkoholin tai huumaavien lääkkeiden vaikutuksesta. Muita kontraindikaatioita ovat vakava sydänsairaus, tuore vamma hieronta-alueella, kuume tai jokin muu yleinen tulehdustila. Ota yhteyttä, jos olet epävarma hieronnan soveltuvuudesta sinulle.

Miten valmistaudun hierontatapahtumaan?

Hierontaan ei tarvitse valmistautua mitenkään erityisesti. Mikäli sinulla on erityisiä tuki- ja liikuntaelimistöön liittyviä ongelmakohtia niin muista kuitenkin mainita niistä erikseen hierojalle.

Hieroja odottaa palautetta hieronnan voimakkuudesta. Älä siis epäröi kertoa toiveistasi myös hieronnan aikana.

Mitä tulisi tehdä hieronnan jälkeen?

Hieronta ei suoranaisesti estä tekemästä mitään. Voimakkaan hieronnan jälkeen ei suositella raskasta liikuntaa tai voimakasta fyysistä työtä.

Jokaisen hierontakerran jälkeen kannatta juoda normaalia enemmän vettä (0,5-1 L), jotta hieronnasta palautuminen olisi joutuisampaa. Hieronnan vaikutus elimistölle on hiukan samanlainen, kuin keskiraskas fyysinen harjoittelu, joten palautumiseen kannattaa panostaa seuraavat pari päivää.